Kadas Scrapbooking

Not all treasure is silver and gold, mate (Capt. Jack Sparrow)

Julkort till välgörenhetsprojekt

Idag är det den 1 december och vi går in i julmånaden! Hög tid att göra julkort, dekorera tändsticksaskar eller pyssla med barnen tex.  Jag har idag bloggat för Creativica. Vårt tema i bloggen är med start idag ”jul på mitt sätt” – vi firar alla jul på olika sätt, eller firar inte alls kanske? Några älskar det traditionella röda och gröna, andra vill ha vintage-vitt medan åter andra gillar att leka med nya färger som rosa, blått, lila eller svart!?

Vi kommer visa julkort, minialbum att ge bort eller att använda för att dokumentera den här månaden (”julbok”), bra små gåbort-presenter och massor av annat som hör julen till! Häng med oss och få inspiration! Värm en mugg glögg, tänd ett ljus och sätt igång 🙂 Följ gärna bloggen http://www.creativica.se/blogg om du inte redan gör det!!!

Jag var på en mysig scrapträff med tema jul i Frändefors, Dalsland, i lördags. En av utmaningarna var kopplad till ett välgörenhetsprojekt (frivilligt) och det ville jag haka på när jag hörde mer om. Projektet handlar om att stötta kvinnor och barn som drabbats hårt av inbördeskriget i Kongo… Jag googlade på Denisängel som det kallas och fick upp en del information, det finns också en grupp på Facebook, där man kan gå med om man vill hjälpa till. Man kan göra kort, smycken, andra handarbeten eller vara med och stödja på andra sätt.

Mitt kort då? Jag hade med mej ett stort bokmärke med änglar och utgick från det. Rotade bland spillpapper jag hade med och hittade en hel del som gick att bygga ihop. Vit, slät, cardstock fick jag av min bordgranne att göra stomme av. Kortet är stort, ca A5, det passade bäst till det stora bokmärket tyckte jag.

141129_kada_denisangel-kort_1

Några detaljer: Här är min lilla ”bukett” av utstansade grenar som jag sätt blandade halvpärlor i; detta är de allra minsta som brukar vara med på arken, jag använder sällan dem så de fanns kvar i massor. Lite stickles (glitterlim) här och var fick avsluta mitt kortmakeri denna gång.

141129_kada_denisangel-kort_2

Min banner sitter fast med ett par 3D-kuddar i mitten för att blir lite ”böljande”. Jag har också haft på ett tunnt lager decoupage-lack på bannern för att den ska hålla formen bättre. (Stämplat med Stazon, måste vara en vattenfast stämpeldyna om man vill lacka.) Jag har blandat färgerna på halvpärlorna för att matcha de olika blå och turkosa tonerna som finns i paprena.141129_kada_denisangel-kort_3

 

Baksidan är enkel, bara cardstock (samma som framsidan) och ett par spillbitar som blev över när jag ska ner papperbiten med den fina texten.  Här finns nu plats att skriva/klista in info om Denisängelprojektet tex.

 

141129_kada_denisangel-kort_4

 

Materiallistan haltar lite då jag inte minns var alla papper kommer ifrån, men cardstock är vit, slät, Bazzil och roströd vanlig Bazzill (vet inte vad färgen heter). Mönsterark: Brunt med turkos prickar är ett gammalt Maja Design från ”mina vänner”-serien. Det turkosa med kottar tror jag är från Panduro. Rutan med texten vet jag tyvärr inte alls vilket märke det kan vara. Ängeln är som sagt ett bokmärk. Halvpärlor från Inkido, YouDo och PaperMania. Stansen med grenarna heter Fern och är från Martha Stewart. De fina swilsen är från en die jag lånade, vet inte märket på den heller. Den engelska jultexten är en stämpel från Maja Design.

Har du tid att göra ett kort eller två att skänka till välgörenhet så GÖR DET! Det känns bra i hjärtat, jag lovar! Kolla gärna upp det här projektet, det går verkligen till några som behöver det! Hjälpen kommer dessutom FRAM eftersom det finns direktkontakter med sjukhuset. Mitt hjärta är med i alla fall <3.

Ha en underbar start på december!

Kramar från Kada

Single Post Navigation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: